ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
Μαθήματα δημιουργικής φωτογραφίας & αισθητικής της εικόνας
Τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων
Mέσα από αυτή τη σειρά μαθημάτων σταδιακά οι συμμετέχουσες/οντες θα διδαχτούν με τη Σοφία Δαλαμάγκα ποια είναι τα στοιχεία μιας καλής φωτογραφίας.
Παράλληλα, θα λάβουν απαντήσεις για μια σειρά από ερωτήματα όπως τα εξής: πώς αποκτάμε προσωπικό ύφος και βλέμμα; Πώς σκηνοθετούμε μια εικόνα; Πώς μπορούμε να αφηγηθούμε μια ιστορία μέσα από μια σειρά φωτογραφιών; Πώς η αισθητική διαμορφώνει την οπτική μας; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα portfolio με συνέπεια και συνοχή;
Tι θα περιλαμβάνουν τα μαθήματα
Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων μαθημάτων, μέσα από μια δημιουργική και διαδραστική διαδικασία, συμμετέχουσες/οντες θα ανακαλύπτουν και θα πειραματίζονται μέσα από διαφορετικά είδη και στυλ φωτογράφησης στη διαμόρφωση ενός προσωπικού ύφους μέσα από την θεωρία και γνωριμία με το έργο μεγάλων φωτογράφων, ασκήσεις, video, κριτική φωτογραφιών, εποικοδημητική συζήτηση αλλά και οργάνωση δράσεων, με σκοπό την εξάσκηση αλλά και την κοινωνικοποίηση!
Απώτερος στόχος, στο τέλος των μαθημάτων, είναι να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία και γνώση του μέσου αλλά και ένα προσωπικό ύφος που θα τις/τους οδηγήσει σε νέες δημιουργικές προκλήσεις αλλά και την υλοποίηση ενός project!
Info:
Δηλώσεις συμμετοχής: μέχρι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2024
Έναρξη Διαδικτυακών Μαθημάτων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 19:00
( τμήμα προχωρημένων) & Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 19:00 ( τμήμα αρχαρίων)
Διάρκεια Μαθημάτων: 6 μήνες (24 δίωρα μαθήματα)
Hμέρα και ώρα διεξαγωγής μαθημάτων: Κάθε Δευτέρα στις 19:00 ( τμήμα αρχαρίων) Κάθε Τετάρτη στις 19:00 ( τμήμα προχωρημένων)
(ανάλογα με τις ανάγκες του γκρουπ, υπάρχει η δυνατότητα ευελιξίας και επαναπροσαρμογής των ωρών και των ημερών)
Κόστος Συμμετοχής: 30€/ανά μήνα το άτομο
Προϋποθέσεις συμμετοχής: βασική γνώση του φωτογραφικού μέσου και διάθεση για πειραματισμό. Ύπαρξη φωτογραφικής μηχανής ή κινητού τηλεφώνου με κάμερα, Η/Υ, εφαρμογή Skype
Eπικοινωνία για δηλώσεις συμμετοχής:
Email: sofiadalamagka84@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/sofia.dalamaga/
Instagram : https://www.instagram.com/sofia_dalamagka/?hl=en
Bio
Η Σοφία Δαλαμάγκα γεννήθηκε το 1984 στη Λαμία. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το 2011 παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Ζωγράφου. Από τότε έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, φωτογραφίες και project της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και διαδίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2016 πραγματοποίησε την 1η ατομική της έκθεση στην Κέρκυρα. Το 2017 αποτέλεσε συντάκτρια του IFocus.gr . Παράλληλα, παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Η φωτογραφία στην υπηρεσία της Διαφήμισης». Το 2018 ολοκλήρωσε την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των προγραμμάτων Seeing through Photographs του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης (MOMA) & The Camera Never Lies του πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of London). To 2019 αποτέλεσε συντάκτρια του Photologio.gr και ολοκλήρωσε την εξ αποστάσεως παρακολούθηση του προγράμματος Modern Art & Ideas (MOMA). Το 2020 παρακολούθησε το πρόγραμμα Sexing the canvas, Art and gender του Πανεπιστημιου της Μελβούρνης και ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρακολούθηση του κύκλου επιμορφωσης: Επιμέλεια και οργάνωση Εκθέσεων, ενώ επιμελήθηκε την ετήσια έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής ομάδας Κέρκυρας Φωτοκλικ. To 2021 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του προγράμματοςWords Spun Out of Images: Visual and Literary Culture in Nineteen Century Japan Πανεπιστημίουτου Τόκιο. To 2021 παρουσίασε το project SHAME στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Pride στο χώρο του Τεχνόπολις και ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του σεμιναρίου «Απουσία και διεκδίκηση. Εξερευνώντας της απεικόνιση των γυναικών μέσα στην τέχνη» του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών. To 2021 παρουσίασε το project SHAME στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Pride. To 2022 επιμελήθηκε τa συλλογικά art project Υπό Διαπραγμάτευση και Everything but the girl ενώ παράλληλα ξεκίνησε να παραδίδει διαδικτυακά μαθήματα Φωτογραφίας και αισθητικής της εικόνας μέχρι σήμερα. Το 2024 επιμελήθηκε το συλλογικό art project FASMA. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού Photonet.